Respons

En jättetrevlig och udda upplevelse i Uddebo. Jimmy har ett varmt bemötande och inkännande sätt som skapar rum för berättandet.
Att få sin dikt om sig själv uppläst i en videohälsning kändes väldigt fint och unikt! Tack för en innerlig upplevelse, rekommenderas!

— Susanna och Ola (Susanne gav Ola en Dikta dig i present)

Rekommenderar verkligen att testa dikta dig med Jimmy! Kul present att ge! Fick den i julklapp och mötet med Jimmy var grymt! Han var både empatisk, rolig och sympatisk och dikten blev en fin och värdig mosaik av mitt brokiga liv!

Som psykolog till yrket, extra kul att bli lyssnad på för omväxlings skull! 😀

— Mikael Schierenbeck

Dikta dig.. vart ska man börja? I denna explosion till liv vi lever så uppfattade jag livet mer som ett stearinljus i rummet med Jimmy. Man leder själv hur djupt man vill gå, du kan gärna bara tänka högt i rummet, Jimmy sitter där och lyssnar, känner och antecknar lite tyst. När dikten sen är färdig… wow! I vissa tillfällen när han läste dikten för mig så undrade jag, hur fan vet han detta? En stark upplevelse när någon gör ditt liv till en dikt, även för en person som mig som oftast blockerar känslor som blir för starka. Men här kände jag bara kärlek och förståelse, något som är ovanligt utanför rummet vi befann oss i. Skulle rekommendera detta till precis alla, DIKTA ER!

— Shati

Att med poesi få sin livsresa återberättat och nedskriven är en vacker gåva. Du har en förmåga att se mellanrummen, och skapa en plats av närvaro och förtroende som både är helande och stärkande. Tack.

— Anna-Carin Isaksson, fotograf

Det kändes meningsfullt. Samtalet och hela processen var befriande. Det var terapeutiskt och kändes värdefullt. Tack så mycket för ett fint möte.

— Oskar, lärare

Dikta dig var en underbar upplevelse. Det var så lyxigt att få sitta ner i lugn och ro och få full uppmärksamhet på något som jag själv valde att berätta. Jag kände mig avslappnad och glad efteråt. Sedan kom själva dikten som en bekräftelse; Ja det var sant, vi möttes igår och jag blev lyssnad på, här är det jag sade samlat i en klar röd tråd.

— Kiriaki, berättare

Vårt möte kommer jag bära med mig för alltid. Dina frågor och din närvaro väckte så mycket i mig, både känslomässigt och mentalt! Så fint, tack för den fina dikten och upplevelsen ❤️

— Hanieh

Det var ett privilegium att få bli diktad. En fin stund, att få prata om viktiga saker och bli lyssnad på. Det är lätt att prata med dej och jag blev väldigt imponerad av din förmåga att så snabbt fånga det väsentliga och göra en dikt. Tack för att jag fick vara med.

— Marita, pensionerad journalist

Varmt mottagande. Jimmy skapar ett väldigt tryggt rum med sin mjuka närvaro. Otroligt givande. Rekommenderas starkt

— Embla, yogalärare och smyckesdesigner

Läser min dikt – om och om igen
Du har på ett finstämt vis fångat det jag behövde se
Din stillsamma lyhördhet ger eko i vårt samtal
Tack till dig Jimmy

— Marita

Spännande upplevelse, utelämnande företrädesvis beroende på hur öppen man vill vara. Men eftersom det är ganska ovanligt att sitta och prata om sig själv i cirka 1 timma så delar man med sig en hel del. Man kan till och med säga att det är snudd på terapeutiskt att berätta om sig själv så koncentrerat: En spännande personlig resa som avslutas med en träffsäker dikt.

— Bengt, yrkesstudent

Det var väldigt fint och dikten berörde mig mycket. Jag fick en liten sammanfattning av mitt liv på en sida papper.
Kändes så enkelt att berätta för dig också. Du fick veta mer än de flesta.
Tycker det var ett kul initiativ och något att lära för båda antar jag.
Tacksam för den stunden.

— Kristina

Obekvämt samtidigt som väldigt tillåtande och öppet. Jimmy tar emot en med öppna armar och låter en dela det som känns rätt för en själv. Då blir det obekvämt för man tillåter nya dörrar öppnas. I tystnaden så kommer kaoset, färgerna, livet och döden. Om man vill. Dikta dig kan öppna den dörren som du vill öppna eller kanske en dörr som du inte visste att du hade i dig. Tack för en fin stillsam upplevelse!

— Therese, vegokock

Under sessionen kände jag mig trygg och respekterad, vilket gjorde det lätt att öppna upp en del. Jag upplevde även att resultatet av diktningen var helt i samklang med hur jag uppfattar/känner livet just nu.

— Henri, serietecknare

Att dikta mig var en fin och inspirerande upplevelse. Jag kände mig trygg att landa och dela med mig av mig själv, och kände mig kärleksfullt mottagen. Att få mig och min historia speglad i ett konstverk av ord kändes lyxigt och som en stor gåva!

— Linn, musiker

Att lyssna är att älska. Gåvan att bli sedd, hörd och sen diktad, tar jag emot med värme och tacksamhet.

— Karrlin

Idag fick jag uppleva något tämligen unikt. En poet ville höra mig dela från hjärtat i en timme, han skapade sen en dikt av det jag berättat, och Wow, så jäkla läkande, hade inte förväntat mig det. Djupt tacksam.

Tack Jimmy Alm, du har verkligen känsla för det här med att lyssna in och fånga essensen och dessutom presentera det på ett sätt så även de mörka delarna blir vackra.

— Emma, terapeut

En helt liten magisk upplevelse, att bli sedd och lyssnad på, att få mina spretiga tankebubblor förvandlade till poesi. Min helt egna dikt! En väldigt Vacker och hjärtöppnande stund.

— Sandra, konstnär

Jimmy visade mig in i rummet och erbjöd mig tid att hitta min plats och sätta mig tillrätta medan han hämtade en kopp te. Jag fick börja med att svara på några enkla frågor och sedan bli guidad in på fördjupningar av olika spår i mitt liv. Det kändes lekfullt, tryggt och lite utmanande men aldrig riktigt svårt.

— Martin, egenföretagare

Att låta Jimmy nyfiket undersöka min hjärna, ifrågasätta min världsbild och iaktta mina formuleringar, för att sedan stå framför mig och läsa resultatet av det mötet, är sådant som gör livet ännu mer värt att leva.

— Caroline, social entreprenör

Spännande upplevelse. Att prata helt fritt om sig själv. Kändes befriande, jobbigt och fint på samma gång. Slutade med en väldigt vacker dikt. Positivt överraskad 🙂

— Timmi, student

Dikta dig sätter poesin i ett nytt rum som gör den kraftfull och vacker på ett intimt och personligt vis – i samtalet, lyssnandet och mötet. Jimmy är fantastisk på att se de stora dragen i de små detaljerna och att möta olika människor där de är i stunden. Hans förmåga att aktivt lyssna och kunna skapa ett tryggt rum i samtalet gör Dikta dig till något magiskt. Att få dikten uppläst för mig kändes som en kärleksfull gåva och var nog den vackraste upplevelse av poesi som jag varit med om.

— Mats, trädgårdsmästare och musiker

Min upplevelse av Dikta dig var härligt spännande och överväldigande, jag kände mig otroligt trygg med att berätta om saker från mitt liv och allt bara välde ur mig. Jimmys dikt var väldigt stark och träffande och jag är tacksam för att jag fick vara med om upplevelsen.

— Kristina, projektledare