Dikter

Dikta dig på Centralen
Hösten 2020 anlitades Dikta dig av Tranemo kommun. Under två månader satt jag i det nya kulturhuset Centralen och skrev dikter om sammanlagt 18 personer. I filmen nedan får du möta en av personerna och dennes dikt. Filmen gjordes av Auga film på uppdrag av Tranemo kommun.


Till M
Hösten 2020 var två filmare på besök för att göra ett reportage om byn där jag bor. Det resulterade bland annat i att jag stod på taket till Väveriet i Uddebo och läste en dikt. Dikten skrev jag till en av mina närmaste vänner i Dikta digs begynnelse. På den tiden som mitt samtalsrum var i en tältkåta i skogen.


Några av dikterna från projektet Uddebo – Platsen som dikt


Till S
Året är 2018. Jag har återvänt till Malmö och Författarskolan efter en sommar i Uddebo. Jag vill prova att skriva en dikt om någon jag inte känner. Ända sen jag var liten har jag tyckt om att lyssna på äldre människors berättelser. Jag tar kontakt med ett äldreboende i Malmö och får kontakt med S. Hens livsberättelse börjar med en flykt under andra världskriget. Efter vårt samtal sätter jag mig i korridoren på äldreboendet och skriver en dikt. När vi ses igen överraskar S mig med att själv ha skrivit en dikt om vårt möte. Tack S, för din generositet och din livsglädje.

Dikten jag skrev till S (inläst):