Projekt

Pågående projekt

Från och med december 2020 till och med mars 2021 kommer jag att arbeta med Dikta dig på ett IT-företag i Borås och i ett konstnärskollektiv i Dalsland. I nuläget har jag inte finansiering till några fler offentliga projekt som gör det möjligt att erbjuda Dikta dig utan kostnad. Vill du Dikta dig är du varmt välkommen att boka en tid.

Avslutade projekt

Dikta dig i Göteborg – 2 november – 12 november 2020
Under två veckor fanns Dikta dig i Göteborg, närmare bestämt i Ateljé Vona vid Stigbergstorget. 15 personer fick sin dikt skriven. Så här skrev en av dem om sin upplevelse:

Dikta dig… vart ska man börja? I denna explosion till liv vi lever så uppfattade jag livet mer som ett stearinljus i rummet med Jimmy. Man leder själv hur djupt man vill gå, du kan gärna bara tänka högt i rummet, Jimmy sitter där och lyssnar, känner och antecknar lite tyst. När dikten sen är färdig… wow! I vissa tillfällen när han läste dikten för mig så undrade jag, hur fan vet han detta? En stark upplevelse när någon gör ditt liv till en dikt, även för en person som mig som oftast blockerar känslor som blir för starka. Men här kände jag bara kärlek och förståelse, något som är ovanligt utanför rummet vi befann oss i. Skulle rekommendera detta till precis alla, DIKTA ER! // Shati

Dikta dig i Göteborg finansierades av Leader Sjuhärad.

Dikta dig på Centralen – 12 september – 31 oktober 2020
Under hösten 2020 samarbetade Dikta dig med nybyggda Centralen i Tranemo. Under perioden fick 18 invånare i Tranemo kommun Dikta sig kostnadsfritt.

Vid entrén till nybyggda Centralen i Tranemo. Foto: Johanna Gustafsson

Dikta dig på Centralen finansierades av Leader Sjuhärad och Tranemo kommun.

UddeboPlatsen som dikt
Mellan hösten 2019 och våren 2020 genomförde jag Dikta dig med 50 invånare i byn Uddebo.

Flygfoto över Uddebo © Per Pixel

Uddebo är en by i Tranemo kommun som befinner sig i förändring. Från att ha dragits med ett ganska negativt rykte och många tomma hus råder det idag bostadsbrist i byn. Ett stort antal personer har de senaste tio åren valt att flytta hit och Uddebo har blivit en del av framtiden, med nya sätt att odla, bo och samarbeta på. Byn är ett myller av teknik i framkant, konstnärer, musiker och visionärer. Ingen vet riktigt varför men byn fortsätter att växa och utvecklas med en ovanlig hastighet.

Planen var att sammanfatta projektet med en bok i maj 2020 men ett virus åt upp alla planer. Min förhoppning är att släppa en bok med dikterna från Uddebo någon gång under vinterhalvåret 2020/2021.

Uddebo – Platsen som dikt finansierades med medel från Längmanska kulturfonden, Leader Sjuhärad och Sjuhärad text, Kulturrådet.