Nya uppdrag: Textival, Tur och Retur och Borås stad

Nya uppdrag: Textival, Tur och Retur och Borås stad

Vinterns projekt är avslutade och de kommande månaderna kommer jag förutom att fortsätta dikta privatpersoner att fokusera på tre olika uppdrag.

I slutet av april live-sänder Textival en programpunkt från Väveriet i Uddebo. Krister Nygren och Agneta Olsson som tidigare arbetat på väveriet kommer att guida runt i fabrikslokalerna, jag och Krister Gustavsson kommer att läsa dikter och därtill medverka på ett samtal lett av Liv Sonntag. Arrangemanget kommer att sändas via Textivals Facebooksida i slutet av april.

Den 12 juni kommer Tur och Retur att invigas, det innebär att cykelbanan mellan Tranemo och Limmared kommer att kantas av ett tiotal konstverk av olika slag. Mitt bidrag kommer innebära att pendlaren får några rader poesi lästa för sig under tiden den cyklar förbi.

Den 29 juni firar Borås 400-årsjubileum och jag har fått äran att skriva en dikt om staden som jag kommer att läsa upp under firandet.