Dikta Borås stad

Dikta Borås stad

För tillfället arbetar jag med en dikt om Borås stad till deras 400-årsjubileum. Jag kommer att läsa dikten den 29 juni i en programpunkt som åtminstone kommer att sändas digitalt. Uppdaterar här så snart jag vet mer.

Kommunpoet

Kommunpoet

Tack vare stöd från Kulturbryggan kommer jag från och med hösten 2021 till hösten 2022 att bli den första, såvitt jag vet, kommmunpoeten i Sverige. Som kommunpoet kommer jag att dikta Tranemo kommun från en serie olika perspektiv, hålla skrivkurser och bjuda in gästkonstnärer till att tolka mina dikter. Allt konstnärligt material som produceras i projektet är sammantaget tänkt att bilda ett porträtt av Tranemo kommun och kommer att sammanställas till en publikation.

Textival – Allt som skiner är slitage

Textival har varit på besök i Uddebo och spelat in en programpunkt i sin serie ”Allt som skiner är slitage”. Vi får bland annat följa med på en rundvandring i Väveriet tillsammans med Krister och Agneta som arbetade i fabriken tills den stängdes den 12 juni 2012. En av dikterna jag läser i programmet är skriven utifrån deras berättelse och Väveriets historia. Förutom diktläsningar innehåller programmet ett samtal om skrivande, arbete och slitage mellan mig, Liv Sonntag som driver Väveriet idag och poeten Krister Gustafsson.

Nya uppdrag: Textival, Tur och Retur och Borås stad

Nya uppdrag: Textival, Tur och Retur och Borås stad

Vinterns projekt är avslutade och de kommande månaderna kommer jag förutom att fortsätta dikta privatpersoner att fokusera på tre olika uppdrag.

I slutet av april live-sänder Textival en programpunkt från Väveriet i Uddebo. Krister Nygren och Agneta Olsson som tidigare arbetat på väveriet kommer att guida runt i fabrikslokalerna, jag och Krister Gustavsson kommer att läsa dikter och därtill medverka på ett samtal lett av Liv Sonntag. Arrangemanget kommer att sändas via Textivals Facebooksida i slutet av april.

Den 12 juni kommer Tur och Retur att invigas, det innebär att cykelbanan mellan Tranemo och Limmared kommer att kantas av ett tiotal konstverk av olika slag. Mitt bidrag kommer innebära att pendlaren får några rader poesi lästa för sig under tiden den cyklar förbi.

Den 29 juni firar Borås 400-årsjubileum och jag har fått äran att skriva en dikt om staden som jag kommer att läsa upp under firandet.

Vinterns samarbeten: ett IT-företag i Borås och ett konstnärskollektiv i Dalsland

Vinterns samarbeten: ett IT-företag i Borås och ett konstnärskollektiv i Dalsland

Från och med december 2020 till och med mars 2021 kommer jag att arbeta med Dikta dig tillsammans med ett IT-företag i Borås och ett konstnärskollektiv i Dalsland. I nuläget har jag inte finansiering till några fler offentliga projekt som gör det möjligt att erbjuda Dikta dig utan kostnad. Vill du Dikta dig är du varmt välkommen att boka en tid. En timmes samtal, din dikt och ett uppföljande möte där du får dikten kostar 800 kr. Är du inte nöjd med upplevelsen får du pengarna tillbaka.

Dikta dig i Göteborg FULLBOKAT

Dikta dig i Göteborg FULLBOKAT

Grattis till de 15 personer som hann boka Dikta dig i Göteborg innan tiderna tog slut. Ett antal personer står på reservlistan vid eventuella avbokningar, vill du också stå där – maila till kontakt@diktadig.se och skriv ”Dikta dig i Göteborg” som ämne för mailet.

Det stora intresset gör det troligt att Dikta dig kommer att återvända till Göteborg 2021.

Dikta dig på Centralen

Dikta dig på Centralen i Tranemo

Vid entrén till nybyggda Centralen i Tranemo. Foto: Johanna Gustafsson

Mellan den 12 september och 31 oktober 2020 kan du som bor i Tranemo kommun dikta dig kostnadsfritt på Centralen i Tranemo.

Begränsat antal tillfällen. Boka din tid här

Projektet sker i samarbete med Centralen och finansieras av Leader Sjuhärad och Tranemo kommun.